Over ons

Zorgboerderij Vlist is een woon-zorgboerderij met WLZ en WMO erkenning Sinds 1 januari 2010 bieden we begeleiding en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Op de kleinschalige woonboerderij in een groenrijke omgeving met paarden, geiten, schapen en koeien wonen en werken jongens en mannen vanaf 18 jaar. De mensen die wonen op Zorgboerderij Vlist beschikken over een WLZ indicatie voor verblijf incl. dagbesteding (ZZP GV4 of ZZP VG6). De bewoners hebben een eigen appartement in een huiselijke omgeving waar zij zich kunnen ontplooien en mee kunnen werken in het boerenbedrijf. Het doen van alleen dagbesteding is ook mogelijk. Hiervoor moet men beschikken over een WLZ indicatie voor begeleiding groep of een WMO indicatie voor dagbesteding.

Agrarische ondernemingen
Zorgboerderij Vlist werkt samen met twee zelfstandige agrarische ondernemingen die, door het ter beschikking stellen van hun dieren, zorgen voor voldoende dagbestedingsactiviteiten:

  • Stoeterij Van der Vlist voor het fokken van sportpaarden
  • Marchigiana Fokkerij Van der Vlist voor het houden en fokken van zoogkoeien

Deze manier van werken is uniek en zorgt ervoor dat de bewoners een hoge mate van zinvol- en betrokkenheid ervaren in de dagbesteding.

foto voorzijde boerderij 1Veiligheid en privacy
Op de locatie is de monumentale boerderij uit het jaar 1875 professioneel gerestaureerd en omgebouwd tot een multifunctioneel gebouw met als doel goede zorg te kunnen verlenen. De oude jongveestalling is omgebouwd tot een modern en optimaal veilig woongebouw voor de bewoners van de boerderij. In de ruime kamers van 35 tot 40 m2 met een eigen pantry, toilet en doucheruimte is de veiligheid en privacy van elke bewoner gewaarborgd. Alle kamers hebben hun eigen specifieke vorm en uitstraling.

Begeleid zelfstandig wonen
Op de locatie is een gebouw aanwezig waar maximaal 2 mensen met een verstandelijke beperking “zelfstandig” kunnen wonen. Omdat dit gebouw op circa 20 meter vanaf het hoofdgebouw staat kan Zorgboerderij Vlist deze mensen een veilige trainingsmogelijkheid bieden om in de toekomst mogelijk de stap te kunnen zetten naar begeleid zelfstandig wonen.

Paarden, koeien en veulensIMG_2896
De stallen zijn verbouwd om op een uiterst diervriendelijke manier huisvesting te kunnen bieden aan de zoogkoeien en de paarden en veulens. Er is een uitloop van ruim 2 ha. voor de paarden waarin zij zich vrij bewegen. Ook de mogelijkheid tot pensionstalling wordt geboden. In 2010 is er een ruime kapschuur bijgebouwd die dienst doet als hooi- en stroberging maar er is ook een werkplaats ingebouwd waar diverse activiteiten voor dagbesteding kunnen plaatsvinden in een comfortabele omgeving.

Ook de boomgaard, speelveld en grote groentetuin met ruime groentekas op de locatie bieden mogelijkheden voor afwisselende dagbesteding maar ook een prima mogelijkheid voor ontspanning.

Theetuin
Inmiddels is ook onze theetuin “Bij de zwarte schuur” geopend. Met uitzicht op het riviertje de Vlist kunt u hier genieten van een kopje thee of koffie met iets lekkers. Tevens kunt daar streekproducten, zelf gemaakte taarten of producten uit onze eigen tuin en boomgaard kopen.

Theetuin “Bij de zwarte schuur” is alleen op afspraak geopend.