WMO

Kun je heel veel zelf, maar heb je bij sommige dingen (tijdelijk) wat ondersteuning nodig? Wij kunnen je daarbij ondersteunen. SAZOV biedt WMO-zorg voor individuele begeleiding rondom sociaal en persoonlijk functioneren en/of dagbesteding. Samen maken we een plan dat bij jou past.

Sociaal en persoonlijk functioneren
Bij sociaal en persoonlijk functioneren begeleiden we jou om zo zelfstandig mogelijk te zijn en ondersteunen daar waar je dat nodig hebt. Samen met jou stellen we een plan op met de ondersteuning die past bij jouw situatie. Iedereen heeft verschillende ondersteuning nodig. Je woont bijvoorbeeld zelfstandig maar vindt het fijn als je wat hulp krijgt bij het inrichten van je dag. Bij sommige mensen gaan we mee met een bezoek aan de dokter of de gemeente. Andere mensen helpen we met hun contacten met familie, vrienden en kennissen, bijvoorbeeld door samen een verjaardagskaart te schrijven. Misschien heb je een hobby zoals vissen, breien of badminton en kunnen we samen kijken of je lid kan worden bij een vereniging die bij jouw hobby’s past.

Dagbesteding
Wij hebben twee fijne, groene plekken in Vlist waar je kan werken in de dagbesteding. Je kan al komen voor één dagdeel per week. Ook dagbesteding op andere plekken en bij andere organisaties is mogelijk. Klik hier om te kijken wat er allemaal te doen is op onze dagbesteding.

Indicatie, financiering en eigen bijdrage
SAZOV heeft een overeenkomst met de gemeente Krimpenerwaard voor het bieden van WMO zorg aan volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking met eventuele bijkomende sociaal-emotionele of psychische problematiek. WMO-zorg declareren wij direct bij de gemeente. De gemeente vraagt wel een eigen bijdrage . Wij kunnen deze zorg ook bieden op basis van een PGB, daarvoor hoef je niet in de gemeente Krimpenerwaard te wonen.