Geen categorie

CDA bezoekt zorgboerderij Vlist

Op maandag 25 maart 2013 bezochten zo’n twintig CDA-politici zorgboerderij Vlist. Ze maakten kennis met ons unieke kleinschalige zorgconcept en werden geïnformeerd over onze visie op het nieuwe wetsvoorstel van kabinet Rutte II.

Rondleiding
Aan de hand van een ontspannen rondleiding vertelde Ben van der Vlist over het ontstaan en het verloop van de zorgboerderij. Babeth Korevaar bracht de politici op de hoogte over ons zorgconcept. Onder deze politici waren landelijk voorzitter Ruth Peetoom, Europarlementariër Wim van de Camp, leden van de Provinciale Staten en leden van de lokale partij aanwezig. Ze reageerden verrast en enthousiast op onze zorgboerderij en luisterden aandachtig naar onze visie op de veranderingen in de zorg.

Nieuw wetsvoorstel
Kabinet Rutte II heeft een aantal hervormingen in de zorg op de planning staan. De regelingen omtrent de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) zullen veranderen en dat zou een nadeel kunnen zijn voor een zorgboerderij als de onze. Rijksoverheid zal bijvoorbeeld alleen nog de kosten vergoeden van de mensen die zware langdurige zorg nodig hebben. De lichtere vormen van AWBZ-zorg zullen onder de paraplu van de gemeente en de zorgverzekeraars vallen.

Onze visie
Wij gaan echter optimistisch de toekomst in. Onze visie is dat de overheadkosten laag moeten blijven, zodat wij de mensen die zowel zware als lichte zorg nodig hebben kunnen bijstaan. Niemand hoeft te verhuizen en iedereen behoudt dezelfde zorg en aandacht. Wij bezuinigen liever in de overhead kosten dan in de basis. Daarnaast hebben wij de crisisopvang onder de aandacht gebracht. Volgens ons moet daar meer op worden gelet, omdat er nu onnodig gevaarlijke maatschappelijke situaties ontstaan in Nederland.

Eregasten
Dit was, na het bezoek van koningin Beatrix en oud minister Ab Klink, een belangrijk bezoek voor onze organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.