Geen categorie

Informatie avond ‘de ouder wordende bewoner’

plaatje arietteOp 26 oktober is vanuit Stichting AZOV een informatieavond georganiseerd voor bewoners, hun betrokkenen en medewerkers. Op deze avond stond het thema ‘de ouder wordende bewoner’ centraal.

Ariette (begeleider) heeft op deze avond haar afstudeeronderzoek ‘Oud niet Out’ gepresenteerd. Zij heeft onderzocht wat het voor mensen met een verstandelijke beperking betekent om ouder te worden, welke extra begeleiding en expertise dit vraagt van het team en heeft op basis hiervan aanbevelingen gedaan aan de bestuurder.

Ben (directeur-bestuurder) heeft aansluitend het beleid van Stichting AZOV besproken t.a.v. de ouder wordende bewoners. Hierin staat dat het de doelstelling is om de bewoners zolang de zorgvraag/indicatie dit toelaat op de boerderij te laten wonen. De dagbesteding zal aangepast worden aan de fysieke mogelijkheden van de bewoners. Wanneer de bewoners niet meer in staat zijn om met elkaar de agrarische werkzaamheden uit te voeren zal gezocht worden naar alternatieven. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat in de toekomst de dagbesteding van Stichting AZOV ook opengesteld zal worden voor externe dagbestedingscliënten.

Tenslotte heeft Babeth (manager) een korte presentatie gegeven over het nieuwe kwaliteitskader van de VGN. Ze heeft alle aanwezigen gevraagd om aan te geven ‘wat gaat goed’ en ‘wat kan beter’ in de begeleiding van Stichting AZOV. De uitkomsten hiervan worden meegenomen als input voor de teamreflectie in het kader van het kwaliteitskader.

Het was een informatieve, gezellige avond waarin op een open manier vragen zijn gesteld en beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.