Geen categorie

Burendag: gezellige drukte op Zorgboerderij Vlist

Op Zorgboerderij Vlist heerste zaterdag 27 september een gezellige drukte. Ter gelegenheid van Nationale Burendag stonden bewoners, begeleiders, vrijwilligers en familie klaar om alle inwoners van Vlist en regio te ontvangen voor een ongedwongen samenzijn.

Hiervoor werd een speciale fancy fair gehouden waar bewoners onder andere zelfgemaakte taarten aan de man brachten. Ook werden er boeken en platen verkocht en werd er verse paling gerookt. De bezoekers konden bovendien meedoen aan een loterij met diverse leuke prijzen. In de Theetuin op het terrein konden, naast een verfrissing, eveneens zelfgemaakte producten worden gekocht. Verder was er een brandweerspel met een echte brandspuit.

Met de verkoop van de producten werd een bedrag bijeen gebracht van ruim achthonderd euro, bestemd voor de stichting ‘Vrienden van de Zorgboerderij’. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld om met name kleine wensen van bewoners te verwezenlijken. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe televisie en een nieuwe bank voor de huiskamer.

Samenvattend kan worden gezegd dat deze uitvoering van de landelijke burendag op de zorgboerderij een buitengewoon gezellige was. Zowel bewoners als hun ‘gasten’ hebben het uitstekend naar hun zin gehad.  De dag werd afgesloten met een barbecue voor bewoners, personeel, familie en vrijwilligers met een verrassingsoptreden van Irvine, een zanger uit Waddinxveen.