Geen categorie

Sloepentocht 2014

Na het succes van vorig jaar heeft de Lionsclub Krimpenerwaard ook dit jaar weer de Sloepentocht op de Reeuwijkse plassen georganiseerd. En ook onze jongens waren weer van de partij. Het was een prachtige, zonnige dag met veel lachende gezichten en…. volle buiken na een heerlijke lunch.

Drukte op het water
Om het risico van slecht weer te verkleinen is de Sloepentocht dit jaar niet in september maar in juli georganiseerd. Dat bleek een goede keuze, want het weer was werkelijk fantastisch. Alle deelnemers kregen een speciaal 2014 T-shirt uitgereikt en natuurlijk hadden de jongens, voor alle zekerheid, ook een veiligheidsvest aan.

Onder een stralend zonnetje voeren 18 vrijwilligers in hun sloepen met maar liefst
95 deelnemers, hun begeleiders en leden van de Lionsclub, rond over de Reeuwijkse plassen. De tocht duurde twee uur en ging over diverse plassen en slootjes en er werden diverse bruggetjes gepasseerd die vakkundig door de politie – die met twee boten aanwezig waren – werden bediend. Ook de brandweer was van de partij om eventuele drenkelingen te hulp te kunnen schieten. Dat laatste bleek gelukkig niet nodig.

Pech op de organisatieboot
Na een uurtje varen en nét voordat een grote plas werd opgevaren gaf de boot van de organisatie het op. In allerijl werd een monteur gebeld die met de auto op pad ging om de boot te repareren. Daarvan konden alle deelnemers de lol wel van inzien.
De inzittenden van de boot waren nét te laat voor de kroketten maar gelukkig waren er nog een paar over.

Soep en kroketten
Net als vorig jaar bestond de lunch uit soep, brood en… dus kroketten. Zoveel als je er maar kon lustte. Het leek wel of er geen einde aan kwam. Na deze stevige en vooral ook gezellige lunch ging de hele club op de foto en ontvingen alle jongens een prachtige medaille en tasje met cadeautjes.

Ook volgend jaar weer een Sloepentocht?
De dag is ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door de (financiële) bijdrage van diverse sponsoren, stichting Plons, het Wapen van Reeuwijk en de inzet van leden van de Lionsclubs. De laatste heeft de toezegging gedaan dat onze jongens ook volgend jaar weer worden uitgenodigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.